P.C. Dommels Boeleke is op 3 september 1986 opgericht naar aanleiding van de aanleg van twee buitenbanen door Buurtvereniging Oud-Dommelen.

Aanvankelijk werd alleen buiten gespeeld, tot we in een kleuterschool een geïmproviseerde baan mochten opbouwen, waardoor het pétanque ook ’s winters kon doorgaan. Al snel werd een eigen clubgebouw neergezet. Dat bestond uit twee aan elkaar vastgemaakte directieketen en kreeg daarom de naam “De Keet”. Tegenwoordig beschikken we over een mooie accommodatie op het Sportpark Norbertusdreef in Dommelen.

P.C. Dommels Boeleke is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Onze leden hebben een speellicentie van deze bond en kunnen daarmee meedoen aan vele evenementen, zoals de zomercompetitie, de nationale pétanque competitie (regionaal) en wedstrijden die door andere verenigingen worden georganiseerd .
Ook organiseren wij zelf jaarlijks enkele toernooien die toegankelijk zijn voor licentiehouders van de NJBB, waarvan het gezellige Keettoernooi wel de meeste bekendheid geniet.

Bestuur

Op dit moment bestaat ons bestuur uit:

FunctieNaamE-mailadres
VoorzitterHetty Tindemans – van Tentvoorzitter@pcdommelsboeleke.nl
SecretarisRob Bruenssecretaris@pcdommelsboeleke.nl
PenningmeesterHetty Tindemans – van Tentpenningmeester@pcdommelsboeleke.nl
WedstrijdzakenHuub Bergmanswedstrijdzaken@pcdommelsboeleke.nl
Algemeen bestuurslidMartin Huijbregtsalg-bestuurslid@pcdommelsboeleke.nl